GroenLinks Olst-Wijhe, nieuwkomer bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, heeft een goedgevulde kandidatenlijst samengesteld. De partij verwacht minstens 2 zetels te kunnen veroveren in de raadszaal in Wijhe.

“Onze achterban is enthousiast over onze deelname aan de verkiezingen”, meldt Jan de Leeuw namens het afdelingsbestuur. “Vaak zie je dat nieuwkomers in de lokale politiek moeite hebben met het vinden van voldoende en geschikte kandidaten”, vervolgt hij. Dat geldt niet voor GroenLinks, zo blijkt uit het gemak waarmee de Olst-Wijhese afdeling een lijst van 10 kandidaten wist samen te stellen.

Energie-expert, timmerman en juriste
Lijsttrekker is de 52-jarige duurzame-energiespecialist Ferdi Hummelink. De geboren Achterhoeker woont sinds 2010 in Olst-Wijhe en heeft in die periode met zijn gezin gewoond in achtereenvolgens Eikelhof, Boskamp en Olst.
Op nummer twee staat Hans van Polen (60) die met zijn achtergrond als timmerman bij diverse aannemersbedrijven onder meer graag werk gaat maken van het stimuleren van sociale duurzame woningbouw in Olst-Wijhe.
De derde GroenLinkse kandidaat is Miriam Zijp (33). Deze sociaal juriste uit Olst is in het dagelijks leven werkzaam als mediator en projectbegeleider. Voor haar kan het spannend worden of ze in  de gemeenteraad komt. “Maar landelijk zit GroenLinks stevig in de lift, dus daar verwachten we zeker op te kunnen meeliften”, zegt Zijp, die tevens campagneleider is voor GroenLinks Olst-Wijhe .

Opschudden
Onder de kandidaten bestaat een grote diversiteit zien aan achtergronden en specialismen. “Ongeacht hoeveel raadszetels we gaan bezetten, kunnen we rekenen op veel inhoudelijke expertise   vanuit onze achterban”, weet afdelingsbestuurder Jan de Leeuw te melden. “Kortom, we zijn er 100% klaar voor om de boel in Wijhe eens goed op te schudden.”

De volledige kandidatenlijst is als volgt:

  1. Ferdi Hummelink;
  2. Hans van Polen;
  3. Miriam Zijp;
  4. Jan Marsman;
  5. Rinske Alberts;
  6. Piet Eusman;
  7. Dirk Gillisen;
  8. Dennis van der Hust;
  9. Paul Hendriksen;
  10. Wilfred Vruggink.